HTML

Anya! Éhes vagyok!

Pályakezdő és gyakorló anyukák bevált receptjei. Minden, amit gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni, még akkor is, ha 1-2 esetleg nyűgös kiskorú van rábízva az emberre, akiket aztán rá is kell venni a végeredmény elfogyasztására.

Friss topikok

  • takacsveca93: Ez az egyik legkedveltebb sós "sütim".. amikor valamit rágcsálnék ,de sósat, akkor általában ezt k... (2019.05.05. 17:54) Túrós sajtosrúd
  • takacsveca93: Egyszerű volt elkészíteni, finom volt és nem is kellett hozzá sok idő, sok hozzávaló. Köszi a tipp... (2018.10.20. 23:31) Hatlapos
  • pagonylako: zseniális :D (2012.06.11. 10:37) Százlábú virsli
  • kikocs: Igen, 6 hós kortól. Vagy ahogy a tejpépet adja az ember, mert van, aki előbb kezdi a hozzátáplálást. (2010.11.29. 20:17) Bébiételek - tejpép
  • kikocs: Hát, nekem is nagyon margarin ízű lett a krém. Szerencsére volt itthon még túró, így belekevertem ... (2010.10.17. 15:09) Fantás szelet

Hagymaleves - megfázásra is :)

2009.10.23. 14:48 :: kikocs

A hagymalevest is utáltam. Brrrr. Anyukám unszolására mindig megkóstoltam, és megállapítottam, hogy még mindig utálom. Ahogy a hurkát is. De aztán terhes lettem, majd beteg. Semmi Coldrex, semmi aszpirin. És mondták, hogy a hagymaleves nagyon jót tesz a felső légúti bajoknak. Brrrr. De akkor csinálok.  Majd valahogy legyűröm. De aztán olyan jót sikerült főzni, hogy megszerettük, és most szenvedek, hogy szoptatok, és nem ehetek, mert akkor még kevesebbet alszunk. De azért megosztom a rettenetesen egyszerű receptet, elvégre betegség szezon van, és nem feltétlen tesz minden babának rosszat a főtt hagyma, arról nem is beszélve, hogy nem szoptat mindenki :) Nemcsak a hagyma, hanem a kakukkfű főzet is nagyon jó, kitűnő hurutoldó, főként száraz köhögésre nagyon jó.

Egy literre vonatkoztatva írom, és lehet a mennyiséget növelni. 

Kell 3-4dkg (egy evőkanálnyi, ezért elő ne vedd a mérleget) vaj vagy margarin (olajjal nem olyan finom), kakukkfű, só, liszt, 3 fej közepes vöröshagyma, leveskocka (húsleveslé, felöntött husi szaft, stb). 

Az elkészítés sem nagy kunszt. A hagymákat karikára vágni, aztán a vajon megpárolni - nem pirítani! - 2 csipet kakukkfűvel, kis kevés sóval (a leveskocka is fog sózni!). Mikor már nagyjából puha, összeesett, rá kell dobni egy nem túl púpos evőkanál lisztet, elkeverni gyorsan, felönteni egy liter vízzel (levessel, stb),  beledobni 1 leveskockát, és lassú tűzön teljesen puhára főzni a hagymát, ez kb még fél-háromnegyed óra forrás után, de az sem baj, ha ottfelejtődik valami miatt. Van ismerősöm, aki turmixolja. Mi reszelt sajttal szoktuk enni, de lehet zsemlekockával is. 

Ja, és lehet a végén beleborítani egy dl tejszínt vagy egy-két evőkanál tejfölt, ha valaki a savanykásabb ízeket szereti. Én nem szoktam, jó magában is. 

Finom. Ha már nem ehetem, beszélek róla :)

 

1 komment

Címkék: leves

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaehesvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr971469853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bgizu 2009.11.07. 13:21:35

Nekem egyik kedvenc levesem,de én szoktam beletenni póréhagymát is,és fokhagymát is karikázva,tavasszal újhagymát is,a liszt elött reszelek rá szerecsendiót(meg a végén is szoktam még picit) és hát igen,nálunk a tejszin elegengedhetetlen hozzávaló!és sajtos piritóssal...hmmm.Nagyon finom leves!
süti beállítások módosítása