Tegnap csináltam Anyukáméknak tárkonyos hagymalevest,akkor vettem észre,hogy a receptet itt még nem is ostottam meg Veletek. Hát gyorsan pótolom.
Hozzávalók: kis olaj,sok-sok vöröshagyma (én tegnap 7 nagy fejet tettem bele,ez 7 embernek éppen elég volt,így most ahhoz írom a többi hozzávalót), húsalaplé,vagy 3 leveskocka,tárkony,só,500 ml-s főzőtejszín
A hagymát kevés sóval (hogy több levet eresszen) fedő alatt jó alaposan puhára pároljuk. Menetk közben esetleg kevés vizet önthetünk alá,hogy ne kapjon oda. Ha ez kész,akkor jó alaposan összeturmixoljuk. Így mehet vissza a lábosba,ráöntjük a húsalaplevet,a tejszínt,meg ízlés szerint tárkonyt. Jó alaposan összerottyantjuk.
Én a végén át szoktam szűrni,hogy ne maradjon benne semmi hagymadarabka és az átszűrt levesbe teszek még egy kis tárkonyt,de ezt már csak a látvány miatt.
Krutonnal,cipóba,vagy ízlés szerint sajttal fogyasztható.