HTML

Anya! Éhes vagyok!

Pályakezdő és gyakorló anyukák bevált receptjei. Minden, amit gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni, még akkor is, ha 1-2 esetleg nyűgös kiskorú van rábízva az emberre, akiket aztán rá is kell venni a végeredmény elfogyasztására.

Friss topikok

  • takacsveca93: Ez az egyik legkedveltebb sós "sütim".. amikor valamit rágcsálnék ,de sósat, akkor általában ezt k... (2019.05.05. 17:54) Túrós sajtosrúd
  • takacsveca93: Egyszerű volt elkészíteni, finom volt és nem is kellett hozzá sok idő, sok hozzávaló. Köszi a tipp... (2018.10.20. 23:31) Hatlapos
  • pagonylako: zseniális :D (2012.06.11. 10:37) Százlábú virsli
  • kikocs: Igen, 6 hós kortól. Vagy ahogy a tejpépet adja az ember, mert van, aki előbb kezdi a hozzátáplálást. (2010.11.29. 20:17) Bébiételek - tejpép
  • kikocs: Hát, nekem is nagyon margarin ízű lett a krém. Szerencsére volt itthon még túró, így belekevertem ... (2010.10.17. 15:09) Fantás szelet

Nutellás túrótorta

2010.09.11. 22:15 :: kikocs

 Többeknek adtam ma meg a rendkívül elhanyagolt blogunk címét, hogy a nutellás túrótorta receptjét itt megtalálják. Éééés, nem! Nem írtam fel eddig, az egyik legnépszerűbb tortám elkészítését. Úgyhogy gyorsan pótolom. Rendkívül egyszerű, és nagyon finom, friss íze van. 

Én a piskótát is magam sütöm, Lajos Mari receptje alapján, csak egy picit máshogy

6 tojásból, 12 deka cukorból, 16 dkg lisztből, két csapott teáskanál sütőporból. Felverem a tojásfehérjéket egy csipet sóval és 3-4 evőkanál hideg vízzel, majd a tojássárgájákat a cukorral habosra. Aztán belekeverem a sárgájába fakanállal a liszt kb egyharmadát apránként, aztán a tojásfehérje egyharmadát, aztán a liszt még egy harmadát apránként, aztán még egy kis habot, a maradék lisztet apránként, és a végén óvatosan a hab maradékát, kb a felét. A lényeg, hogy ne törjön össze a hab. Sütőpapíros formában kisütöm 170 fokon forrólégkeverésen. Fogpiszkálóval ellenőrzöm.

A krémhez felverek két habfixálóval és két evőkanál vaníliás porcukorral (vagy 2 tasak vaníliás cukor plusz egy evőkanál porcukor, én magamnak szoktam csinálni a vaníliás cukrot, úgy, hogy összedarálok vaníliarudat cukorral) a leírás szerint fél liter tejszínből tejszínhabot. Nem szabad nagy fokozaton verni, mert vaj lesz belőle. Belereszelem egy citrom héját, és belecsavarom a levét (teaszűrő felett, így a magokat nem kell szedegetni aztán belőle :) ), beleteszek fél kiló túrót, és óvatosan összekeverem. Annyi porcukrot teszek bele még, hogy finom legyen, 2-4 evőkanállal nekem elég szokott lenni. 

A túrót azt írják minden receptben, szitán át kell törni, hogy ne legyen csomós. Én ehelyett zacskósat szokam venni, és a zacskóban szétnyomkodom, úgy finom krémes lesz.

A piskótát, amikor nagyjából kihűlt, kettévágom, az alsó lap tetejét megkenem nutellával, majd ráteszem a túrókrém két harmadát. Ráteszem a felső lapot, és annak a tetejét is megkenem nutellával. A maradék egyharmad túrókrémmel pedig körbekenem a külsejét. Díszíteni úgy szoktam, hogy mikróban megolvasztott nutellát folyatok rá, mintha fröcskölve lenne, vagy tálalás előtt megszórom színes cukorral. 

Nem saját receptem, a barátnőm találta ki. Bocsánat a nem pontos mennyiségekért, de azt hittem, már leírtam, és a krémnél nem méregettem a cukrot... De úgyis mindenkinek más a szája íze :)

Szólj hozzá!

Címkék: torta túró piskóta nutella

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaehesvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr952289412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása