Többeknek adtam ma meg a rendkívül elhanyagolt blogunk címét, hogy a nutellás túrótorta receptjét itt megtalálják. Éééés, nem! Nem írtam fel eddig, az egyik legnépszerűbb tortám elkészítését. Úgyhogy gyorsan pótolom. Rendkívül egyszerű, és nagyon finom, friss íze van.
Én a piskótát is magam sütöm, Lajos Mari receptje alapján, csak egy picit máshogy
6 tojásból, 12 deka cukorból, 16 dkg lisztből, két csapott teáskanál sütőporból. Felverem a tojásfehérjéket egy csipet sóval és 3-4 evőkanál hideg vízzel, majd a tojássárgájákat a cukorral habosra. Aztán belekeverem a sárgájába fakanállal a liszt kb egyharmadát apránként, aztán a tojásfehérje egyharmadát, aztán a liszt még egy harmadát apránként, aztán még egy kis habot, a maradék lisztet apránként, és a végén óvatosan a hab maradékát, kb a felét. A lényeg, hogy ne törjön össze a hab. Sütőpapíros formában kisütöm 170 fokon forrólégkeverésen. Fogpiszkálóval ellenőrzöm.
A krémhez felverek két habfixálóval és két evőkanál vaníliás porcukorral (vagy 2 tasak vaníliás cukor plusz egy evőkanál porcukor, én magamnak szoktam csinálni a vaníliás cukrot, úgy, hogy összedarálok vaníliarudat cukorral) a leírás szerint fél liter tejszínből tejszínhabot. Nem szabad nagy fokozaton verni, mert vaj lesz belőle. Belereszelem egy citrom héját, és belecsavarom a levét (teaszűrő felett, így a magokat nem kell szedegetni aztán belőle :) ), beleteszek fél kiló túrót, és óvatosan összekeverem. Annyi porcukrot teszek bele még, hogy finom legyen, 2-4 evőkanállal nekem elég szokott lenni.
A túrót azt írják minden receptben, szitán át kell törni, hogy ne legyen csomós. Én ehelyett zacskósat szokam venni, és a zacskóban szétnyomkodom, úgy finom krémes lesz.
A piskótát, amikor nagyjából kihűlt, kettévágom, az alsó lap tetejét megkenem nutellával, majd ráteszem a túrókrém két harmadát. Ráteszem a felső lapot, és annak a tetejét is megkenem nutellával. A maradék egyharmad túrókrémmel pedig körbekenem a külsejét. Díszíteni úgy szoktam, hogy mikróban megolvasztott nutellát folyatok rá, mintha fröcskölve lenne, vagy tálalás előtt megszórom színes cukorral.
Nem saját receptem, a barátnőm találta ki. Bocsánat a nem pontos mennyiségekért, de azt hittem, már leírtam, és a krémnél nem méregettem a cukrot... De úgyis mindenkinek más a szája íze :)