HTML

Anya! Éhes vagyok!

Pályakezdő és gyakorló anyukák bevált receptjei. Minden, amit gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni, még akkor is, ha 1-2 esetleg nyűgös kiskorú van rábízva az emberre, akiket aztán rá is kell venni a végeredmény elfogyasztására.

Friss topikok

  • takacsveca93: Ez az egyik legkedveltebb sós "sütim".. amikor valamit rágcsálnék ,de sósat, akkor általában ezt k... (2019.05.05. 17:54) Túrós sajtosrúd
  • takacsveca93: Egyszerű volt elkészíteni, finom volt és nem is kellett hozzá sok idő, sok hozzávaló. Köszi a tipp... (2018.10.20. 23:31) Hatlapos
  • pagonylako: zseniális :D (2012.06.11. 10:37) Százlábú virsli
  • kikocs: Igen, 6 hós kortól. Vagy ahogy a tejpépet adja az ember, mert van, aki előbb kezdi a hozzátáplálást. (2010.11.29. 20:17) Bébiételek - tejpép
  • kikocs: Hát, nekem is nagyon margarin ízű lett a krém. Szerencsére volt itthon még túró, így belekevertem ... (2010.10.17. 15:09) Fantás szelet

zabpelyhes keksz

2010.03.11. 11:20 :: beoka

 

  • 15 dkg puha margarin / vaj (én azt rakok ami hírtelen a kezem ügyébe kerül)
  • csipetnyi só 
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg barna cukor (én egyben szoktam 12 dkg sima cukrot, éljen a kalória)
  • 1 tojás
  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg teljes őrlésű tönkölybúza liszt (másfajta is jó) (én zabliszt mániás vagyok, és nagyon fínom vele, de sima liszttel is jó) 
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 5 - 10 dkg mazsola / vagy 10 dkg darabolt csokoládé (utálom a mazsolát, csoki csoki csoki!)
  • 1/2 kk szódabikarbóna

elkészítés 

  1. A margarint (vagy vajat) csipetnyi sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, jól kikeverjük, majd a tojással is eldolgozzuk. Belekeverjük a szódabikarbónás, fahéjjal elkevert lisztet, és a zabpelyhet.
  2. Az összeállított tésztát hűtőbe tesszük kb. 1/2-1 órára. (a szülibuli előtt egy éjszakát állt, semmi baja nem lett)
  3. A masszából kanállal diónyi darabokat tépkedünk, és egymástól kissé távolabbra, papírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk őket, majd a megnedvesített kanál hátával korong-formára ellapítgatjuk.
  4. Előmelegített, 180 °C - os sütőben sütjük ki, kb. 12-15 perc alatt. (én pontosan 13 percig sütöm légkeveréssel, pont jó lesz)
  5. Ha kisült, kissé még puha a sütemény, kihűlés után ropogóssá válik. Ne süssük túl, mert kiszárad.

 

Szólj hozzá!

Címkék: édesség keksz csokis zabpehely ronda és finom

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaehesvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr311830906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása