Jó ritkán találok ide mostanság, nagyjából örülök, hogy élek... Viszont lassan felejtem el megint a tuti kis receptet, amit a minap rögtönöztem értékmentés céljából. Mert túl sokminden volt a hűtőben, aminek napokon belül lejárt a szavatossága, úgyhogy azokat mind összefőztem. Nagyon jó sült ki belőle. Azaz főtt.
Szóval kell hozzá 40-50dkg darált hús, 15-20dkg kockára vágott füstölt szalonna - bacon vagy kolozsvári -, 3dl tejszín, 1 tömlős sajt, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, bors, őrölt fűszerkömény. Fél kiló száraztészta, orsó, könyök, spagetti, ilyesmi.
Először is felteszem a sós vizet a tésztának, mert előbb lesz kész a husi, mint a tészta még így is.
Olajon kisütöttem a szalonna zsírját, megpirítottam, majd rádobtam a darált húst, és addig pároltam kevergetve sóval és a fűszerekkel, amíg szétesett és fehér nem lett. Ekkor tettem bele a két gerezd fokhagymát és az egy fej vöröshagymát. (Ezt egy töltött canelloni receptből néztem még régen, és egészen pikáns ízt ad neki.) Pár percet pároltam, majd ráöntöttem a tejszínt és belenyomtam a tömlős sajtot, felforraltam, majd mikor kifőtt a tészta, összeborítottam a kettőt. Eredetileg az volt a terv, hogy beteszem még a sütőbe sajttal a tetején, de felesleges lett volna. Nagyon tuti lett így is.
Nagyon nagyon ajánlom kipróbálásra!!!
(A legkisebb tejérzékeny, neki úgy csináltam, hogy kivettem a tejszín és a sajt előtt egy adagot a husiból, és spenóttal, illetve a tejmentes tápszerével kevertem össze, és tettem a tésztára. Kajolta rendesen :) )