Ez egy olyan recept nálunk,ami igy összel az arany középutat jelenti a családban az almás sütiket illetöleg,én ugyanis nem rajongok a klasszikus alpás pitéért,lepényért,viszont a család többi tagja(már aki fogyaszthat ilyenféléket:) )az bizony kéri.Kicsit (vagy nagyon?)gyümölcskenyér jellege van,de eröteljes alma izzel vegyitve.
Hozzávalók:
Kb 50 dkg alma(5-6 darab)
35 dkg kristálycukor
30 dkg liszt
1 tojás
1 cs. sütöpor
dió,mogyoró,mazsola,birsalmasajt,és ami még belefér:)
Almát meghámozom,lereszelem és a cukorral,mazsolával elkeverve állni hagyom,hogy levet eresszen.Ez nálam attül függ mi mindent kell még megcsinálnom,minimum 20 perc,de bevallom volt már,hogy csak egy óra után tudtam folytatni.Mégpedig úgy,hogy beleütöm a tojást,beleszórom a lisztet,sütöport,jól elkeverem,mehet bele a dió ,mogyoró,nagyon finommá varázsolja a felkockázott birsalmasajt.Multkor egy kis gyömbért,szegfüszeget,citromhéjat is tettem bele,hmmm,finom volt.Gondolom a fahéjat is elbirná,de engem a világból ki lehet vele kergetni,ugyhogy nálunk kimarad.
Ha ez megvan már csak a formába kell beleönteni.Én sütöpapirt használok mindenhez,de ha nincs akkor kivajazott ,lisztezettbe.170 fokon kb 35-40 percig sütöm.
Ha extra édes élvezetre vágyom,anyukám szilvalekvárjával kenem meg a szeleteket,reggelire,vacsira is menö a családban!