Állandó harcom - ahogy már korábban is említettem -, hogy a spenótot lenyomjam a családom torkán. Mert én szeretem. És amúgy is egészséges. Már régóta terveztem, hogy tésztát fogok vele csinálni, és a múltkor végre el is készítettem. Nem fog ebből asszem megtanulni senki nokedlit csinálni, de aki már főzött valaha, az kap támpontokat :)
Szóval az úgy volt, hogy maradt pár kanál pizzaszósz egy pizzagyártás után. Eltelt egy-két nap, és közellenséggé vált - így hívjuk a záros határidőn belül elfogyasztandó ételeket. Úgyhogy nokedlitésztába kevertem, mégpedig úgy, hogy víz helyett a szószt öntöttem a kb 20 deka liszthez és 1 db tojáshoz. Ebből inkább narancssárga, mint piros tészta lett, de a célnak megfelelt. A gyerekeknek ez nem ízlett annyira, főleg a fűszerek miatt, darabos volt benne a rozmaring.
A spenótosból jóval többet csináltam. Egy tasak mirelit spenótpürét használtam fel, fél kilósat, kb 50-60 dkg lisztet és két tojást, meg sót persze.
Külön külön kifőztem, és úgy tálaltam, hogy a tányér két felére tettem a két színt, közéje pedig tejfölt kanalaztam. Bejött a látványelem: bár meghallgattam, hogy utálják a spenótot, reggelire is zöld nokedlit kértek :)