A név elég fura, elég kíváncsi lettem én is, mikor az étteremben ezt javasolták menünek, amikor Réka keresztelőjére készültünk. És tulajdonképpen rántott csirkemellről van szó. A különbség mindössze annyi, hogy prézli helyett olajos magkeverékbe kell panírozni.
Az eredmény egészen rendkívüli. A hétvégén csináltam, szezámmagot, tökmagot, napraforgó magot (ez nem volt, de jó lett volna :) ), és durvára darált diót kevertem össze, 2-2-2-1 arányban. Aztán a dió elfogyott, akkor azt kihagytam, hiba volt. Bár hirtelen felindulásból tettem bele a diót, annak idején az étteremben sem volt rajta, olyan ízt ad neki, hogy méééég! Érdemes kipróbálni egy sima rántotthúsos vasárnapon, mert semmivel sem több munka :)
Fontos, hogy csak baromfihússal, főként mellével jó, mivel a sertéshús, a csirkecombok túl sokáig sülnek, és túlpirulnak a magok.
Kivételesen fotóm is van.