Egy számomra már rég elfeledett,de nagy kedvenc sütemény receptjét sikerült megszereznem. És tényleg olyan finom amilyenre én emlékeztem.
Tészta: 50 dkg liszt,7 dkg zsír, 10 dkg cukor, 1 tojás, 1 szalakáli, kevés tej (amennyit felvesz,de óvatosan vele,mert kevés kell). Jól összedolgozzuk,. 6 felé szedjük és nagyon vékony (kb. 2 mm vastag) lapokat nyújtunk,amiket a tepsi alján kisütünk. Sütésnél óvatosan,mert nagyon gyorsan kész van (kb 3-5 perc).
Krém: krémet olvastam sima pudinggal,de számomra nem az-az igazi. Szóval kell eredeti recept szerint 50 dkg cukor (sztem ez sok,úgyhogy inkább azt írom ízlés szerint),4 kanál kakaó,1 liter tej,8-10 kanál liszt,annyi amennyiből jó sűrű krém lesz,sűrűbb,mint a puding. Ha megfőtt még forrón belekeverünk 20 dkg vajat.
Ezeket rétegezzük majd egy napig állni hagyjuk ami alatt a tészta szinte a krém állagát veszi fel. A tetejét meghinthetjük porcukorral.