HTML

Anya! Éhes vagyok!

Pályakezdő és gyakorló anyukák bevált receptjei. Minden, amit gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni, még akkor is, ha 1-2 esetleg nyűgös kiskorú van rábízva az emberre, akiket aztán rá is kell venni a végeredmény elfogyasztására.

Friss topikok

  • takacsveca93: Ez az egyik legkedveltebb sós "sütim".. amikor valamit rágcsálnék ,de sósat, akkor általában ezt k... (2019.05.05. 17:54) Túrós sajtosrúd
  • takacsveca93: Egyszerű volt elkészíteni, finom volt és nem is kellett hozzá sok idő, sok hozzávaló. Köszi a tipp... (2018.10.20. 23:31) Hatlapos
  • pagonylako: zseniális :D (2012.06.11. 10:37) Százlábú virsli
  • kikocs: Igen, 6 hós kortól. Vagy ahogy a tejpépet adja az ember, mert van, aki előbb kezdi a hozzátáplálást. (2010.11.29. 20:17) Bébiételek - tejpép
  • kikocs: Hát, nekem is nagyon margarin ízű lett a krém. Szerencsére volt itthon még túró, így belekevertem ... (2010.10.17. 15:09) Fantás szelet

Mindenféle csirkék

2009.09.07. 06:47 :: kikocs

 A csirkecomb és csirkeszárny - ami gyakorlatilag a gyerekek csirkecombja - elég gyakori kaja nálunk, mert nagyon egyszerű és gyors, csak fűszer, és mehet be a sütőbe, egy óra múlva kész is. Néha pulykacomb-darabokat is fűszerezek ugyanilyen módon. És hogy ne legyen unalmas, hogy mármegintcsirke mindenféle módon szoktam ízesíteni. 

Alap, hogy én nem egyesével szórom be a combocskákat, husidarabokat, hanem fogok egy edényt, abba teszek bele minden fűszert, néhány kanál olajat, összekeverem őket, majd beledobálom a húsokat is, összekeverem, és  ha van idő, így teszem be a hűtőbe akár 1-2 napra is, de bármennyi idő jót tesz pácolás szempontból.

A legegyszerűbb a már sokat emlegett Ízes Múlt szárnyas fűszerkeverék, ezt keverem olajjal, sóval, és ennyi. De a sertéshúsossal is próbáltam már, az sem volt rossz.

A másik kedvenc a borsos-mustáros, ehhez még só is kell, de kevesebb, mint általában, mert a mustár felerősíti a sós ízt.

Nyerő még a fokhagymás-borsos csirke is, az apró lyukú reszelőn lereszelt, vagy fokhagymanyomón áttört fokhagymát keverem olajba, sóba és borsozom is a keveréket. Lehet bolondítani ezt is mustárral, de én nem szeretem a sokféle fűszert egy ételben.

Meglepően finom a ketchupos-mézes csirke, nem a megszokott hétköznapi íz, és nagyon szép pirosra sül. A férjem az ötlettől frászt kapott, alig akarta megkóstolni, de most már szereti nagyon. Egy kanál ketchuphoz egy kanál méz az arány, és sózni is kell a szokásos mennyiséget, amit általában használ az ember, ha csirkét sóz.

Aztán persze van, hogy megszáll az ihlet és a bors, só mellé vagdosok vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot, reszelek hozzá nagylyukú reszelőn paprikát, esetleg zellert, és mikor már tepsiben a csirke, szalonnaszeleteket teszek a tetejére. Ezt viszont kötelező pácolni, és rizzsel vagy törtkrumplival jobb, mert a levét, szaftját hozzá lehet keverni a körethez. Én ezt úgy szoktam, hogy sima sós-rizst/krumplit csinálok, de nem nagyon sózom, és ha kész a husi, kiszedem a husikat, a szaftot meg belekeverem az összes rizsbe, vagy a krumpliba.

A sütés úgy megy, hogy tepsibe fektetem ugye a combokat, a bőrösebb részével felfele, kb egy jó deci vizet öntök alá, 160-170 fokra beteszem a sütőbe. Ha megböködöm félig sülten a bőrét, szép ropogósra, és nem szárazra sül, mert a kevés zsírja locsolja a husit. kb egy óra alatt készre is sül forrólégkeverésen.

Ja, igen! Ha pici van a családban, egy fél combot vagy egy szárnyat félre lehet tenni neki, ami nincs erősen fűszerezve, a többivel együtt kisütni, és kész is a husiadag 2-3 napra :)

1 komment

Címkék: főétel babakaja szoptatásbarát apabarát

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaehesvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr731365143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eda7 2009.09.24. 13:47:14

A mézes-mustáros változat is isteni, nálunk Marci nagy kedvence. Én mézet, mustárat, olajat összekeverek, bele fűszer, só nélkül, majd ebbe a husik. Lepje el az olaj, és 2-5 napig hűtőbe tenni. Lehet bent a sütőben is sütni, de grillen a legfinomabb.
süti beállítások módosítása