Ezt jó pár éve találtam egy újságban, és azóta is rendszeresen sütöm, mert mutatós és finom sós süti. Ráadásul előző nap elkészítem és másnap lehet sütni. Gyerekzsúrra, munkahelyre névnapozni tökéletes. És eláll, bár nálunk a dupla adag is elfogy hamar..
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
2 dl tejföl
2 kávéskanál só
1/2 sütőpor
Krém:
20 dkg Rama margarin
30 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A krémhez a margarint pici sóval kikeverjük, majd reszelt sajtot keverünk bele.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. 4 részre osztjuk és, mint a húslevestésztát olyan vékonyra kinyújtjuk, majd rákenjük vékonyan a négy részre osztott krémet és szépen feltekerjük, mint a kalácsot.
4 rúd lesz belőle.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap zsírozott tepsibe fektetjük a 3 mm-re szeletelt karikákat.
Előmelegített sütőben szép világossárgára sütjük.
Én két tepsiben szoktam sütni, légkeverésesen, kb 150-170 fokon.
Nagyon hamar megsül, vigyázni kell rá!
