Be kell valanom,hogy ez egy lopott recept,de már nem emlékszem honnan loptam,a lényeg,hogy nálunk nagy kedvenc.En azért is szeretem ,mert sokféleképpen lehet variálni!Ide most azt irom le,ami az én kedvencem,arra már sajnos nem emlékszem mi is eredeti...:)
Hozzávalók:
1 cs. bacon szalonna ,60-70 dkg csirkemell,vagy pulykamell,(vagy én már karajból is csináltam,csak ugy tovább kell sütni) , 1 nagyobb pritamin v. californiai paprika, kb 25 dkg trappista sajt(vagy esetleg füstölt sajt,ha nagyon jót akarunk) ,só , bors és izlés szerinti füszerek
A paprikát felkockázom,a sajtot felszeletelem és a húst is feldarabolom(azért nem irom,hogy szeletelem,mert ahogy nekem szokott sikerülni,az a szelet és a csik között van valahol:) )
Elöveszem az özgerincformát(lehet,hogy nem ez a pontos neve,hosszúkás magasfalú sütöedény,enyém kb6x10x30 cm-es),belerakom a szalonnaszeleteket,úgy,hogy félig kilógjanak oldalra,mert a végén a kilógó résszel takarom be a müvet.Erre kerül a husi fele,kevés só,füszer izlés szerint,rá egy réteg sajt,erre a paprika,majd megint sajt és a hús másik fele.Megint sózom,füszerezem és ráhajtogatom a szalonna kilógó részét.Alufólia alatt kb.150 fokon 50 percig sütöm,majd leveszem a fóliát és kicsit magasabb hömérsékleten addig piritom,mig a szalonnának szép szine lesz.
Ha már picit hült szépen lehet szeletelni,de másnap igazán finom.Nekünk ez az adag szüken,de két napra elég.Egyik nap rizzsel,másik nap krumplival szoktuk.
A paprika helyett lehet akármit is beletenni,nálunk volt már spenótos,gombás,paradicsomos,kétféle sajtos,póréhagymás,almás.Fantázia kérdése mi kerüljön középre.:)
Hmmm,most lett kész,isteni az illata!