Ha már Kikocs cukkini krémlevese így bejött az egész családnak, gondoltam óvatosan továbbmegyek és megpróbálok én is még több zöldséget csempészni az asztalra. Mivel a kert éppen most ontja a cukkinit, maradtam nála. Megnéztem több receptet, aztán feltérképezve a hűtő adta lehetőségeket én az alábbi módon készítettem el:
Hozzávalók:
2 közepes cukkini
50 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
Petrezselyemlevél
2 paradicsom
1 tejföl
Reszelt sajt
2 evőkanál liszt
Só, bors, vegeta
A cukkinikat meghámoztam, kettévágtam, és kanállal kivájtam a belsejüket, hogy 4 kis csinos hajót kapjak.
Kívül-belül besóztam, kicsit állni hagytam.
Közben a hagymát pici olajon megdinszteltem, majd rátettem a darált húst és addig kevergettem, amíg megfehéredett. Ezután felöntöttem egy kevés vízzel, megfűszereztem, és beletettem a hámozott paradicsomokat összekockázva (ha lobogó vízbe mártjuk, egy pillanatra a paradicsomokat szépen le lehet húzni a héjukat)
Majd fedő alatt készre pároltam, a petrezselyemlevelet akkor tettem bele, amikor már majdnem kész.
A tejfölt behabartam a lisztel és ezt hozzáadva a darált húshoz csak addig főztem, amíg szépen besűrűsödött.
A kész masszát szépen beletöltögettem a cukkiniba, majd megszórtam reszelt sajttal, és egy jénaiban alufólia alatt, két kanál olajon és egy ici-pici vízzel megpároltam, amikor már puha rápirítottam a sajtot.
Csirkemellel készítve jó kis fogyókúrás étel. Én sertéshússal készítettem, mert az volt itthon, de nagyon fincsi lett így is.
Mivel a sertéshús zsírosabb, így esetleg pirítós kenyérrel, vagy rizskörettel is tálalhatjuk. Én csak magában ettem.