Ha csirke, akkor nálunk a favorit a sült csirke. Egy csirkének csak két szárnya van sajnos, pedig ebből a jó ragadós-ropogós részből nálunk ez nagyon kevés. Így került a családi recepttárba a csak szárnyakból álló sült csirke…
Hozzávalók :
1 kg csirke szárny
1 evőkanál Erős Pista
1 evőkanál Édes Anna
1 zacskó csirke fűszersó
5 evőkanál olaj
A megmosott, megtisztított szárnyakat alaposan beleforgatom az elkészített páclébe, majd egy jól záródó dobozba, vagy zacskóba teszem és 2 napig a hűtőben hagyom, hogy jól átjárja a fűszer. Időnként át kell forgatni, rázogatni.
Sütőben először alufólia alatt párolom, majd finom ropogósra sütöm.
Franciasalátát vagy kukoricasalátát szoktam készíteni köretnek hozzá.