HTML

Anya! Éhes vagyok!

Pályakezdő és gyakorló anyukák bevált receptjei. Minden, amit gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni, még akkor is, ha 1-2 esetleg nyűgös kiskorú van rábízva az emberre, akiket aztán rá is kell venni a végeredmény elfogyasztására.

Friss topikok

  • takacsveca93: Ez az egyik legkedveltebb sós "sütim".. amikor valamit rágcsálnék ,de sósat, akkor általában ezt k... (2019.05.05. 17:54) Túrós sajtosrúd
  • takacsveca93: Egyszerű volt elkészíteni, finom volt és nem is kellett hozzá sok idő, sok hozzávaló. Köszi a tipp... (2018.10.20. 23:31) Hatlapos
  • pagonylako: zseniális :D (2012.06.11. 10:37) Százlábú virsli
  • kikocs: Igen, 6 hós kortól. Vagy ahogy a tejpépet adja az ember, mert van, aki előbb kezdi a hozzátáplálást. (2010.11.29. 20:17) Bébiételek - tejpép
  • kikocs: Hát, nekem is nagyon margarin ízű lett a krém. Szerencsére volt itthon még túró, így belekevertem ... (2010.10.17. 15:09) Fantás szelet

Fóliás csirke

2010.06.04. 21:08 :: kikocs

 Nem tudom, anyukám találmánya-e, de annak idején, 30-40 éve, mikor még nem voltak fedeles műanyag edények, ilyent sütött a piknik alapon szerveződő munkahelyi partykra. 

Szóval anyukám, hogy minél könnyebb legyen a biciklin a szállítás - mert nem tartoztak az autós kiváltságosok közé - kitalálta ezt a sült csirkét, ami tulajdonképpen akár egytál ételnek is lehet nevezni. Nekem kisgyerek korom óta az egyik legünnepibb ebéd, talán mert ritkán volt, és nagyon finom. Vagy fogamra való. Vagy mindkettő.

Szóval a lényege az, hogy a csirkecombokat gyakorlatilag együtt a körettel és minden fűszerrel adagonként becsomagoljuk, és megsütjük. A gyerekekkel közösen mostanában úgy szoktam, hogy mindent előkészítek, leteregetem a fóliákat, rá az egész csirkecombokat, és a gyerekek adagolnak rá mindent. A következőket szoktam rá tenni combonként:

só, vegeta (múlt ízei fűszerkeverék, de nélküle is csináltam már :) ), bors, kis csipet kakukkfű, 3-4 karika fokhagyma, vágott petrezselyem, egy szelet vaj vagy margarin, zeller szeletkék vagy vágott zellerzöld egy csipet, két jó nagy marék mirelit zöldségkeverék mindenfélével,amit szeretünk, gomba - vagy egész fejek, ha kicsi, vagy szeletelve. 

 

Így néz ki becsomagolás előtt. Mondjuk a zöldség kevés lett, a gyerekek  marka kisebb, ennél mehet bele több is, más is. És kicsomagolás után is csak kicsit különbözik egyébként.

Az egészet becsomagolom jó alaposan a fóliába, hogy ne nagyon tudjon szökni a gőz sem, és fontos, hogy ne legyen lyukas alul, mert a szaftja kifolyik, és odaég. Beleteszem a tepsibe, és másfél óra alatt 170 fokon meg is sül. Azért szoktam mellé még egy kis rizst vagy krumplit csinálni, mert bélpoklos a család, de magában is tökéletes. Esetleg salátával igazi fogyókúrás menü :) 

1 komment

Címkék: csirke hús főétel apabarát

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaehesvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr1002057259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

demetnik 2010.07.24. 17:38:30

Kipróbáltam és IMÁDJUK!!Az egész család kedvence lett!Pl holnap is ez lesz az ebéd,mert gyorsan elkészíthető,nem macerás és isteni finom!:)
süti beállítások módosítása