HTML

Anya! Éhes vagyok!

Pályakezdő és gyakorló anyukák bevált receptjei. Minden, amit gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni, még akkor is, ha 1-2 esetleg nyűgös kiskorú van rábízva az emberre, akiket aztán rá is kell venni a végeredmény elfogyasztására.

Friss topikok

  • takacsveca93: Ez az egyik legkedveltebb sós "sütim".. amikor valamit rágcsálnék ,de sósat, akkor általában ezt k... (2019.05.05. 17:54) Túrós sajtosrúd
  • takacsveca93: Egyszerű volt elkészíteni, finom volt és nem is kellett hozzá sok idő, sok hozzávaló. Köszi a tipp... (2018.10.20. 23:31) Hatlapos
  • pagonylako: zseniális :D (2012.06.11. 10:37) Százlábú virsli
  • kikocs: Igen, 6 hós kortól. Vagy ahogy a tejpépet adja az ember, mert van, aki előbb kezdi a hozzátáplálást. (2010.11.29. 20:17) Bébiételek - tejpép
  • kikocs: Hát, nekem is nagyon margarin ízű lett a krém. Szerencsére volt itthon még túró, így belekevertem ... (2010.10.17. 15:09) Fantás szelet

Mézeskalács

2009.11.24. 14:09 :: bgizu

Nos!Ez az én féltve örzött mézeskalácsreceptem,amit még anno egy "hivatásos" mézeskalácsostól tanultam.Ide az eredteti mennyiségekkel irom,de vigyázat,ebböl egy egész kisvárost el lehet látni kaláccsal.Normál családi felhasználásra felezni,harmadolni lehet a hozzávalók súlyát.

Tehát:

2kg finomliszt

bele 70 dkg porcukor

6-10 tojás(nekem a 7 szokott elég lenni,de függ a méztöl és a liszttöl)

70 dkg vegyes virágméz összeolvasztva 25 dkg margarinnal

2 pupos teáskanál szódabikarbóna

és a füszerek: mehet bele a készen kapható mézeskalács füszerkeverék,vagy külön külön fahéj,szegfüszeg,ánizs,koriander,gyömbér(ezt óvatosan!),és egy pici borsot is érdemes az izfokozó hatása miatt.

 

Ezeket jó alaposan össze kell gyúrni,amig egy kicsit ragadós,de jól formázható tésztát nem kapunk,és már lehet is nyújtani kb fél centisre,és kiszaggatni a formákat.Sütöpapiros tepsibe rakni,elömelegitett sütöben pár perc alatt megsül.Disziteni sok féleképpen lehet,én a klasszikus tojásfehérjéset szoktam,ami annyiból áll,hogy a tojásfehérjét kikeverem annyi porcukorral,amennyit felvesz.Nem kell felverni habbá!Pár csepp citromlétöl még jobb lesz!Aztán belerakom egy tiszta nejlonzacsiba,kicsipem az egyik csücskét és már mehet is a mintázás a kisült-kihült kalácsokra.

Még annyit hozzá,hogy ez a megkeményedös fajta kalács,de ha még melegen belerakod egy dobozba,teszel mellé egy pohár vizet,becsukod,pár nap alatt elvileg megpuhul.Azért irom,hogy elvileg,mert nálunk ropogósan szereti a család!

Egyéb diszitési ötletek mehetnek a kommentekbe! :)))

1 komment

Címkék: karácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaehesvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr591548847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikocs 2009.11.29. 10:14:52

A habhoz lehet keverni egy kis ételfestéket is, így nagyon szép színes kalácsokat lehet csinálni. Szoktam azt is, hogy egy tányérba kókuszreszeléket szórok, körberajzolom a formát a cukormázzal, és belenyomom óvatosan a kókuszba, így olyan lesz, mintha zúzmara lenne rajta. Elég látványos.
A kicsi gyerekekkel lehet szórni a színes tortadarával is, és lehet kapni mindenféle tortára való dísz cukorgyöngyöket, pl. karácsonyfákat lehet díszíteni vele :) szebb, ha inkább a mázba tesszük bele, és nem sütjük ki őket.
csak vigyázni kell, a kis torkosok fel ne falják az egészet. Legalábbis az enyémek a szájukba többet tesznek, mint a sütikre :)
süti beállítások módosítása