HTML

Anya! Éhes vagyok!

Pályakezdő és gyakorló anyukák bevált receptjei. Minden, amit gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni, még akkor is, ha 1-2 esetleg nyűgös kiskorú van rábízva az emberre, akiket aztán rá is kell venni a végeredmény elfogyasztására.

Friss topikok

  • takacsveca93: Ez az egyik legkedveltebb sós "sütim".. amikor valamit rágcsálnék ,de sósat, akkor általában ezt k... (2019.05.05. 17:54) Túrós sajtosrúd
  • takacsveca93: Egyszerű volt elkészíteni, finom volt és nem is kellett hozzá sok idő, sok hozzávaló. Köszi a tipp... (2018.10.20. 23:31) Hatlapos
  • pagonylako: zseniális :D (2012.06.11. 10:37) Százlábú virsli
  • kikocs: Igen, 6 hós kortól. Vagy ahogy a tejpépet adja az ember, mert van, aki előbb kezdi a hozzátáplálást. (2010.11.29. 20:17) Bébiételek - tejpép
  • kikocs: Hát, nekem is nagyon margarin ízű lett a krém. Szerencsére volt itthon még túró, így belekevertem ... (2010.10.17. 15:09) Fantás szelet

Sütőtök leves + sütőtök-krumpli-alma bébiétel

2009.10.22. 15:02 :: kikocs

Itt a sütőtök-szezon. Úgy vagdossák hozzá az emberhez a sütőtököt rettentő olcsón, ezen kívül mindenféle hasznos dolog is van benne. Sok cukrot, fehérjét, rostanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Gazdag karotinoidokban, A-, B-, C- vitaminban, illetve kalciumban, foszforban és magnéziumban. Csökkenti a daganatos betegségek kialakulását is. Nálunk ráadásul most kezdődött a hozzátápi, és ennek az egyik első eleme a sütőtök. Szóval mindenképpen sütőtököt kell enni. Igenám, de igaziból senki nem eszi meg a családban. Nem szeretik sem a gyerekek, (csak a legkisebb) sem mi. És akkor belépett az életünkbe a sütőtökleves.

SOHA nem főztem volna magamtól. Milyen hülyeség már, sütőtökből levest! A nevében is benne van, SÜTŐ! Úgy kínáltak meg vele, azóta is hálás vagyok Katy! :) Egészen jó íze van, nem édes, nem is igazán pikáns, nem furcsa, egyszerűen csak finom. Nagyon. Pedig nem szeretem a sütőtököt.

Kell hozzá 1 közepes sütőtök, 1 nagyobb póré-, vagy vöröshagyma, vaj, tej, tejszín és fűszerek: fehér bors, szerecsendió, só, esetleg gyömbér, leveskocka vagy csontleves-lé

A tököt meg kell hámozni, és kockára vágni. Kb. egy liter vízben két leveskockát megmelegíteni. Ezt egyébként én nem szoktam, hanem a felöntés után beledobom a leveskockát. (vagy ugye valami húsleveslé, esetleg múlt ízei fűszerkeverék és só, hogy ne hazudtolja meg magam, és ellenezzem a tartósítókat és ízfokozókat :) ) 
Egy kis vajon a hagymát megdinsztelni, rátenni a tököt, fűszerezni a fűszerekkel ízlés szerint - sóval óvatosan, mert a leveskockában sok van! - összepárolni, és a leves lével + szükséges mennyiségű tejjel felönteni, úgy, hogy a tököt éppen ellepje. Addig kell főzni, amíg a tök egészen meg nem puhul (kb. fél óra). Ezután az egészet össze kell turmixolni, és egy-két dl. tejszínnel összeforralni.
 

És kész. Lehet betétnek hozzá tökmagot, de ettem natúr főtt gesztenyével is, reszelt sajttal, pirított zsemlekockával. Tényleg jó. Érdemes kipróbálni!

Sajnos a bébiknek nem jó ez, mivel mindenféle tejek vannak benne, és erősebb fűszerek, de egy kis darab tököt meg lehet főzni külön, kockákra vágva 1 kisebb, nagyon apróra vágott krumplival, mikor már puha a krumpli, rászeletelni egy hámozott almát, 2-3 percig még tűzön hagyni, amíg átgőzölődik az alma is, a levét félretenni, összeturmixolni, megfelelő állagúra hígítani a lével, és tuti a babakaja is!


 

Szólj hozzá!

Címkék: leves babakaja gyerekmenü szoptatásbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaehesvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr511467801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása