HTML

Anya! Éhes vagyok!

Pályakezdő és gyakorló anyukák bevált receptjei. Minden, amit gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni, még akkor is, ha 1-2 esetleg nyűgös kiskorú van rábízva az emberre, akiket aztán rá is kell venni a végeredmény elfogyasztására.

Friss topikok

  • takacsveca93: Ez az egyik legkedveltebb sós "sütim".. amikor valamit rágcsálnék ,de sósat, akkor általában ezt k... (2019.05.05. 17:54) Túrós sajtosrúd
  • takacsveca93: Egyszerű volt elkészíteni, finom volt és nem is kellett hozzá sok idő, sok hozzávaló. Köszi a tipp... (2018.10.20. 23:31) Hatlapos
  • pagonylako: zseniális :D (2012.06.11. 10:37) Százlábú virsli
  • kikocs: Igen, 6 hós kortól. Vagy ahogy a tejpépet adja az ember, mert van, aki előbb kezdi a hozzátáplálást. (2010.11.29. 20:17) Bébiételek - tejpép
  • kikocs: Hát, nekem is nagyon margarin ízű lett a krém. Szerencsére volt itthon még túró, így belekevertem ... (2010.10.17. 15:09) Fantás szelet

Pizza recept a pizzaszakácstól

2009.09.17. 19:37 :: dharma

Tészta hozzávalók: víz, pici cukor,só, kicsi olaj, víz, élesztő, liszt, (tojás)

Az élesztőre rászórjuk a cukrot,összekeverjük,amíg folyékony nem lesz , majd állni hagyjuk 5 percig. Ezután az összes alapanyagot jó alaposan összegyúrjuk és kelni hagyjuk.

Megjegyzés: tojást általában nem is szoktak hozzá tenni a pizzériákban,úgyhogy ha nincs,akkor sincs gond. De ha teszünk bele,akkor is csínján bánjunk vele (sztem max csak egyet tojást törjünk bele,vagy annyit se),mert száraz lehet tőle a tészta. Még itt jegyezném meg,amire elég soká jöttem rá,h a puha tészta alapja,h legalább 20-30 percig gyúrni,dagasztani kell. Ha van gép ez lényegesen megkönnyíti a dolgunkat.

 

Pizzaszósz hozzávalók: paradicsomsűrítmény, cukor, só, kicsi olaj, víz, bazsalikom,oregáno, bors

Ezeket szintén összekeverjük,hozzávalók ízlés szerint.

 

Innen a szokásos módon zajlik a dolog. Pizzatésztát kinyújtjuk,rá a paradicsomszósz  és ízlés szerint bármi más,majd reszelt sajttal szórjuk meg.

Sütésnél figyeljünk arra,h ne a max hőfokon süssünk,hanem kb 180 fokon,különben kemény,száraz lesz a tészta. Nekünk hőkeverős a sütőnk,azt nyugodtan be lehet kapcsolni hozzá.

 

Szólj hozzá!

Címkék: pizza

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaehesvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr901389111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása