Ezt a receptet tegnap szülte a fantáziám,mivel a párom meglátta hütöben a múlt héten vásárolt póréhagymát,és kissé szemrehányó hangon megkérdezte,hogy ezzel mi lesz?Mi lenne,megcsinálom ebédre.A karajt már kiolvasztottam,bár más tervem volt vele,de muszáj volt valamit improvizálnom,mert apas utálja(jogosan) ,ha akármilyen ennivaló kidobásra itéltetik.
Tehát:
Hozzávalók:
4 szelet husi(nálunk most karaj,de szerintem csirke,vagy pulykamellböl még finomabb),1 póréhagyma,2 dl tejszin,füszerek(só,bors,szerecsendió,száritott petrezselyem)
A husikat leraktam egy sütötálba,megsóztam,borsoztam,petrezselymeztem,meg egy kicsi szerecsendiót reszeltem rá,erre ráraktam a felkarikázott hagymát,nyakonöntöttem a tejszinnel,letakartam alufóliával és 150 fokon sütöttem kb másfél óráig,majd kicsit ,magasabb hömérsékleten fólia nélkül,amig egy kicsit megpirult a hagyma.Gondolom sajtot is lehet reszelni a tetejére,de az nálunk épp hiánycikk volt.Föztem hozzá rizst,és kész!Apa véleménye: "anya,megtartunk!"