HTML

Anya! Éhes vagyok!

Pályakezdő és gyakorló anyukák bevált receptjei. Minden, amit gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni, még akkor is, ha 1-2 esetleg nyűgös kiskorú van rábízva az emberre, akiket aztán rá is kell venni a végeredmény elfogyasztására.

Friss topikok

  • takacsveca93: Ez az egyik legkedveltebb sós "sütim".. amikor valamit rágcsálnék ,de sósat, akkor általában ezt k... (2019.05.05. 17:54) Túrós sajtosrúd
  • takacsveca93: Egyszerű volt elkészíteni, finom volt és nem is kellett hozzá sok idő, sok hozzávaló. Köszi a tipp... (2018.10.20. 23:31) Hatlapos
  • pagonylako: zseniális :D (2012.06.11. 10:37) Százlábú virsli
  • kikocs: Igen, 6 hós kortól. Vagy ahogy a tejpépet adja az ember, mert van, aki előbb kezdi a hozzátáplálást. (2010.11.29. 20:17) Bébiételek - tejpép
  • kikocs: Hát, nekem is nagyon margarin ízű lett a krém. Szerencsére volt itthon még túró, így belekevertem ... (2010.10.17. 15:09) Fantás szelet

Spenótos husi

2009.07.28. 21:31 :: kikocs

Állandó harcban vagyok a családommal, hogy minél több zöldséget és gyümölcsöt csempésszek az étrendjükbe. Én nagyon szeretem nyersen is rágcsálni a legtöbb zöldséget, és nagyon irigylem az anyukákat, akik répát csomagolhatnak uzsira a csemetéjüknek, és karalábé szeleteket visznek a játszótérre. 

A spenót az egyik kedvencem, a családom többi tagjának viszont esküdt ellensége. Nem tudom, megérteni. Mindenféleképpen próbálkozom  vele, hogy megszeressék, most két módon eszik meg, az egyik a fújos tészta, a másik ez a zöld husi.

Hozzávalók: 50dkg valamilyen hús, 3 dl tej, egy csomag mirelit spenót, só, fűszerek, keményítő vagy liszt.

A husit apróra vágom, ( én a csirke vagy pulykamellet szeretem, de ma pl. pulykacombból készült, ezek vannak meg gyorsan, de disznóból is jó, csak tovább tart) sóval és fűszerekkel megdinsztelem. A fűszer ízlés szerint+ só. Én ma Múlt Ízei disznóhúskeverékkel szórtam meg, de szerecsendió, fokhagyma, hagyma, bors variáció is volt már. Mikor már nagyjából megpárolódott a hús, ráteszem a fagyasztott spenótot, amíg kiolvad, együtt párolódnak. Aztán két deci tejet teszek hozzá, a harmadik decihez hozzákeverek egy kanál keményítőt - nyilván liszttel lehet habarást is csinálni - és mikor felforrt, hozzáöntöm, kevergetés közben felforralom, és kész. 

Általában rizzsel csinálom, de volt már olyan is, hogy két réteg tészta közé tettem ezt a trutyit, és a sütőben sajttal a tetején összesütöttem. 

Nem kell megijedni tőle, egészen szokatlan kaja, de eddig osztatlan sikert aratott :)

Szólj hozzá!

Címkék: spenót főétel szoptatásbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaehesvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr531274456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása