HTML

Anya! Éhes vagyok!

Pályakezdő és gyakorló anyukák bevált receptjei. Minden, amit gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni, még akkor is, ha 1-2 esetleg nyűgös kiskorú van rábízva az emberre, akiket aztán rá is kell venni a végeredmény elfogyasztására.

Friss topikok

  • takacsveca93: Ez az egyik legkedveltebb sós "sütim".. amikor valamit rágcsálnék ,de sósat, akkor általában ezt k... (2019.05.05. 17:54) Túrós sajtosrúd
  • takacsveca93: Egyszerű volt elkészíteni, finom volt és nem is kellett hozzá sok idő, sok hozzávaló. Köszi a tipp... (2018.10.20. 23:31) Hatlapos
  • pagonylako: zseniális :D (2012.06.11. 10:37) Százlábú virsli
  • kikocs: Igen, 6 hós kortól. Vagy ahogy a tejpépet adja az ember, mert van, aki előbb kezdi a hozzátáplálást. (2010.11.29. 20:17) Bébiételek - tejpép
  • kikocs: Hát, nekem is nagyon margarin ízű lett a krém. Szerencsére volt itthon még túró, így belekevertem ... (2010.10.17. 15:09) Fantás szelet

Multifunkcionális lángos recept - pizzának is jó

2009.07.24. 20:57 :: kikocs

Másik jókis olajban tocsogó kedvencünk a lángos. A férjem azt mondta, hogy nem vesz feleségül, amíg lángost meg palacsintát nem tudok csinálni. A palacsinta az már 10 éves korom óta megy, a lángost viszont csak nagyjából sikerült megtanulni, soha nem sikerült igazán, akármilyen ősi tuti receptet is próbáltam ki. Egészen addig, míg a szomszéd néni erre a különös lángosra meg nem tanított.

Azért különös, mert nem lehet megfázítani, mint a kelt tésztákat általában. Sőt, amit nem használ fel az ember, becsomagolja, a hűtőbe teszi, és kb. egy hétig simán fel lehet használni. 

És azért multifunkcionális, mert nem csupán lángosnak jó, hanem kitűnő langalló van belőle. Vagy ha úgy tetszik, vastag tésztájú pizza.

A tészta rendkívül egyszerű: Egy kiló liszt, egy kocka élesztő felfuttatva egy kis tejben kiskanál cukorral, 3 tojás, és  három kis pohár kefír vagy natúr joghurt, egy evőkanál só.

Van, hogy én egy nagy pohárral teszek meg egy kis tejet, de elsőre érdemes betartani a receptet, hogy az ember lássa a megfelelő állagot. Ezt összekeverni - én a robotgép dagasztóspirálját használom, de akár kenyérsütőbe is be lehet tenni, meg főzőkanállal sem akkora kunszt, csak fárasztóbb :) Kb fél órát szoktam hagyni pihenni, utána kis cipócskákat csinálni, lisztes kézzel lángosnak kihúzogatni, és bő, forró olajban megsütni.

Ha langallót, vagy pizzát akar csinálni az ember, akkor vagy a tésztába egy kis olajat belekeverni, vagy kiolajozni vagy vajazni a tepsit, és jóóóó vékonyra belehúzgálni a tésztát. Azért vékonyra, mert vastagra fog kelni úgyis. Keleszteni külön nem kell, ha a fél óra megvolt, már jó lesz. Rákenni a szószt, vagy tejfölt, és tenni rá amit szeret az ember, tetejére sajtot, és mehet a közepesen forró sütőbe, 20-25 perc alatt készre sül (160-170 fok forrólégkeverésen)

Langallónak tejfölt, esetleg fokhagymás tejfölt szoktak a tésztára kenni, arra megy a szalonna, hagyma, ugyanezek pirítva és sajt, esetleg kolbász, szóval ilyen magyar, egészségtelen dolgok. Nagyon finom :)

És persze lehet pizzaszószt és mindenféle földi jót is tenni rá. AZ én pizzaszósz receptem rém egyszerű, kevés olajat jól felforrósítok, elzárom, teszek bele feketeborsot, sót, oreganót, rozmaringot, összetört fokhagymát. A mennyiségek mindenből ízlés szerint :). Beleteszek sürített paradicsomot, és ugyanannyi vizet, mint a paradicsom volt, kevés cukrot, összekeverem, kóstolom, és mehet a tésztára. Az olajat fel kell forrósítani, anélkül nem jönnek ki a fűszerek ízei. 

Nálunk lángosnak indult, a férjem miatt ugye, de egyre többször lesz belőle kizárólag pizza, akár háromszor-négyszer is egy adagból... :) A nagyobb gyerkőcök akár a feltétek pakolásában is segédkezhetnek, csak akkor ne legyünk túl éhesek, és mindenből legyen kicsit több.

A lángosba szoktam beletekerni néha virslit, vagy karikázva teszem a tésztába, volt már olyan, hogy kihúzkodtam a tésztát kerekre, belenyomtam a mustárt a közepébe egy csíkban, és úgy a virslit, félbehajtottam, és sütöttem.

Szóval egyszer meg kell csinálni a tésztát, és 3-4 evésre is jó egy négy tagú családnak. Várom kommentbe, hogy még hogy lehet variálni :)

Jó étvágyat!

1 komment

Címkék: lángos pizza pizzaszósz

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaehesvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr31266622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dharma 2009.09.17. 19:40:44

Én is így tanultam nagymamámtól :)
süti beállítások módosítása