Ezt a sütit még kezdő háziasszonyként találtam egy szakácskönyvben, és azóta is rendszeresen készítem, mert nagyon könnyű, és szerintem finom is. A gyümölcsös sütik amúgy is a kedvenceim…
Én általában szilvából készítem, talán mert az eredeti recept ebből van, de végül is mindenféle gyümiből lehet, alma meggy, barack, cseresznye stb….mert ez is egyféle egyensúly tészta…
Ha majd nem lesz ilyen meleg, sütök és készítek fotót is!
Hozzávalók:
5 egész tojás
200 g porcukor
200 g margarin
200 g liszt
½ dl rum ( én általában egy rumaromát szoktam beletenni)
1 csomag vaníliás cukor
500 g magvaváló szilva, vagy másmilyen gyümölcs
Fahéjas porcukor
A cukrot habosra kikeverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd felváltva apránként a lisztet és a kemény habbá vert tojások fehérjét, végül a vaníliás cukrot és a rumot.
A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, tetejét dúsan megrakjuk megmosott, lecsurgatott, kimagozott, félbevágott szilvával.
Előmelegítet sütőben, közepes tűznél aranysárgára sütjük.
Ha kihűlt, kockaformára vágjuk és tetejét meghintjük fahéjas porcukorral.
Tipp:A Bourbon vaníliás cukrot én előszeretettel használom, mert abban őrölt vanília rúd van és ezért sokkal intenzívebb az aromája.