Ez az az étel,ami nálunk akkor készül,amikor vagy már hét vége felé járunk,és leginkább hideg van a hütöben(meg tejföl és virsli,vagy párizsi,ezek szinte mindig vannak:) ),vagy szokásos rohanás van és gyorsan kell vmit apának enni adni.
Hozzávalók:
egy fej hagyma
kicsi vaj(vagy olaj)
2pár virsli(füstlivel nagyon finom!),vagy párizsi
liszt
tejföl
füszerek
tészta(penne vagy fusilli,vagy akármi)
Legelöször a tésztát teszem fel fözni.Aztán a hagymát felkarikázom,nem túl vékony félkarikákra,vajon kicsit megpiritom,hozzáadom a szintén karikára vágott virslit,vagy felkockázott párizsit,pár percig piritom öket együtt.Kb. másfél deci hideg vizzel megzuttyintom,füszerezem majorannával,kakukkfüvel,petrezselyemmel és kicsi sóval (tényleg kicsivel,mert a virsli is sós...)megint csak pár percig fözöm,persze közben átkeverem egyszer-kétszer,megszórom...hát kb egy evökanálnyi liszttel,keverek rajta egyet,hogy ne csomósodjon össze,hozzáadom a tejfölt,kevergetem kicsit,bugyog kettöt-hármat és kész!
Wokban szoktam késziteni és a végén összekeverem a tésztával,kicsit "összefözöm" még.Tálalásnál lehet még rá reszelni sajtot.