No akkor egy apabarát ebédnekvaló,szintén sok variációs lehetöséggel.Azt hiszem ez saját kútföböl kipattant eledel,ilyen formában legalábbis.Ami miatt én nagyon szeretem(persze az izélményt leszámitva),hogy mellé már csak egy salátát kell összedobni,a másik pedig,hogy másnap,akár hidegen is nagyon finom!
hozzávalók:
60-70 dgk pulykamell
1 cs.mélyhütött levelestészta
fokhagyma,baconszalonna,olivabogyó,só,rozmaring,petrezselyem,bazsalikom,ill izlés szerinti füszerek.
Az husinak (aminek nem árt ha egy napig ázik egy kis fokhagymás tejben) az oldalába zsebet vágok,de az se baj,ha két darab lesz belöle a végén,a lényeg,hogy a közepébe tudjak rakni olajbogyót,fokhagymát,szalonnát.Kinek milyen arányban esik jól.
Aztán kinyújtom a már kiengedett tésztát,megszórom jó alaposan a füszerekkel,fektetek rá szalonnát és ebbe göngyölöm,csomagolom bele a besózott töltött húst,ugy,hogy sehol se kandikáljon ki.Belerakom egy zsirral kikent tepsibe vagy sütöedénybe,szórok mellé még darbjaira vágott szalonnát,fokhagymát,és bedugom a sütöbe.180 fokon,kb egy óra alatt kész van.
A variációs lehetöség pedig egyrészt,hogy a hús közepébe akármit lehet pakolni,akár sajtot,paprikát,hagymát,gombát,zöldségeket...
Másrészt lehet ugy variálni,hogy nem egy nagy,hanem sok kisebb batyut készitek.Én akkor csináltam elöször igy,amikor olyan tésztát sikerült vennem,ami nem egy nagy adag volt,hanem 5 lapból állt.Uccu szétdaraboltam a húst,és lett 5 kicsi csomag,mindegyik kicsit más izü!