HTML

Anya! Éhes vagyok!

Pályakezdő és gyakorló anyukák bevált receptjei. Minden, amit gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni, még akkor is, ha 1-2 esetleg nyűgös kiskorú van rábízva az emberre, akiket aztán rá is kell venni a végeredmény elfogyasztására.

Friss topikok

  • takacsveca93: Ez az egyik legkedveltebb sós "sütim".. amikor valamit rágcsálnék ,de sósat, akkor általában ezt k... (2019.05.05. 17:54) Túrós sajtosrúd
  • takacsveca93: Egyszerű volt elkészíteni, finom volt és nem is kellett hozzá sok idő, sok hozzávaló. Köszi a tipp... (2018.10.20. 23:31) Hatlapos
  • pagonylako: zseniális :D (2012.06.11. 10:37) Százlábú virsli
  • kikocs: Igen, 6 hós kortól. Vagy ahogy a tejpépet adja az ember, mert van, aki előbb kezdi a hozzátáplálást. (2010.11.29. 20:17) Bébiételek - tejpép
  • kikocs: Hát, nekem is nagyon margarin ízű lett a krém. Szerencsére volt itthon még túró, így belekevertem ... (2010.10.17. 15:09) Fantás szelet

kifli

2009.07.06. 14:33 :: bgizu

Egy ideje már nem nagyon veszünk boltban se kenyeret,se kiflit,inkább itthon megsütöm,igy legalább tudom mi van benne...

Régen még elképzelni sem tudtam,hogy én két gyerek mellett ilyeneket fogok csinálni,mindig féltem,hogy túl bonyolult,de aztán kaptam egy kenyérsütögépet,kicsit késöbb meg egy kiflireceptet és rájöttem,hogy nem olyan nagy ördöngösség!A kenyérrecepteket azért nem irom le mert rájöttem,hogy ahányféle gép,mindegyikhez más kell,de a kiflit szivesen megosztom mással!Egyszerü és finom.

Hozzávalók:

0.5 kg liszt, 6 dkg vaj(vagy zsir), 2.5 dkg élesztö, 1dkg só, 3 dl tej, 2 kk cukor

Élesztöt felfuttatom a langyos cukros tejben,a többi hozzávalóval összedagasztom(max 10 perc),kinyújtom fél-1 centisre és mint a pizzát felszeletelem nyolc cikkelyre,feltekerem,kiflit formázok belöle,sütöpapiros tepsibe rakosgatom és a sütöben 50 percig hagyom kelni.Nekem elektromos sütöm van,néha felkapcsolom 50 fokra,igy ducibbak lesznek.50 perc letelte után meg lehet kenni a tetejét tojássárgájával igy fényesebb lesz,én nem szoktam...csak felkapcsolom a sütöt 200 fokra és kb 20-25 perc alatt megsül.

Lehet variálni is,én szoktam sajtot,sonkát,bacon szalonnát,kolbászt beletekerni,talán jó kis édes pritaminpaprikát is lehetne,de ez most jutott eszembe,még nem próbáltam.

Én max 20 perc alatt megvagyok vele ,utána a sütöt bekapcsolni meg már csak egy mozdulat.

1 komment

Címkék: kifli kenyérféle

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaehesvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr391229837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikocs 2009.07.14. 05:52:27

Borzaszóan jó recept! Nagyon finom vajaskifli lett belőle, töltöttük is mindenfélével, bevált!
Viszont én sosem tudtam, miért is szeretik mások a vajaskiflit, mindig jobban rajongtam a sima sajtos vagy sós kifliért, így átírtam a receptet szokásomhoz híven :)
A vajat kihagytam, helyette kb fél decivel több tejet tettem. És nem 8 kiflit csináltam, hanem 16ot (amiből viszont csak kevesebb fért a sütőbe). Ezek tetejét, megkentem langyos tejjel, és némelyik tetejét sóval, másokét reszelt sajttal szórtam meg, rövideb ideig kelesztettem, majd sütöttem ugyanúgy. Kicsit ropogósabb lett a héja, a belseje meg pont olyan, mint amilyen sajtos stanglit szokott hazahozni a férjem, ha kedveskedni akar. Az én kedvencem ez lesz, de apának süthetem az original változatot :)
süti beállítások módosítása