Tészta hozzávalók: víz, pici cukor,só, kicsi olaj, víz, élesztő, liszt, (tojás)
Az élesztőre rászórjuk a cukrot,összekeverjük,amíg folyékony nem lesz , majd állni hagyjuk 5 percig. Ezután az összes alapanyagot jó alaposan összegyúrjuk és kelni hagyjuk.
Megjegyzés: tojást általában nem is szoktak hozzá tenni a pizzériákban,úgyhogy ha nincs,akkor sincs gond. De ha teszünk bele,akkor is csínján bánjunk vele (sztem max csak egyet tojást törjünk bele,vagy annyit se),mert száraz lehet tőle a tészta. Még itt jegyezném meg,amire elég soká jöttem rá,h a puha tészta alapja,h legalább 20-30 percig gyúrni,dagasztani kell. Ha van gép ez lényegesen megkönnyíti a dolgunkat.
Pizzaszósz hozzávalók: paradicsomsűrítmény, cukor, só, kicsi olaj, víz, bazsalikom,oregáno, bors
Ezeket szintén összekeverjük,hozzávalók ízlés szerint.
Innen a szokásos módon zajlik a dolog. Pizzatésztát kinyújtjuk,rá a paradicsomszósz és ízlés szerint bármi más,majd reszelt sajttal szórjuk meg.
Sütésnél figyeljünk arra,h ne a max hőfokon süssünk,hanem kb 180 fokon,különben kemény,száraz lesz a tészta. Nekünk hőkeverős a sütőnk,azt nyugodtan be lehet kapcsolni hozzá.