Ez is egy nagyon kedvelt, viszonylag egyszerű gyerekkaja, legalábbis nálunk hamar fogy :) Egy barátnőmtől tanultam, az egyetlen hátránya, hogy nem túl nagy adagonként lehet megcsinálni, így nem lehet félbehagyni.
Nem is írok mennyiségeket, mert feltételezem, hogy mindenki tud palacsintatésztát csinálni. A trükkje annyi, hogy csak tejjel kell csinálni, a liszt kb fele helyett búzadarát kell hozzá tenni, és sűrűbbre kell hagyni, de még könnyen folyósra. Majd kb 3-4 kanálnyi forró olajra 2-3 merőkanálnyi (palacsintasütő/serpenyő méretétől függően) tésztát merünk (kb fél centi vastagon), és mint a rántottát, szétvagdossuk apró darabokra spatulával, esetleg főzőkanállal, ahogy sül, ez kb 3-4 perc. Mikor száraz, kész :) Lekvárral, porcukorral lehet is enni. Ez egy bőséges adag, a mi négyen kettő ilyenből jóllakunk.
Én persze már próbáltam ilyeneket, hogy tésztába citromhéjat, fahéjat, ilyesmit tettem, finom úgy is :) Persze a gyerekek nem érzékelik a különbséget, de mikor már 4szer ettünk a héten, szívesen bolondítom valamivel...