A póréhagymát általában csak zsíros kenyérrel szeretik a legtöbben. De ez egy olyan recept ami pikánsá teszi az egyszerű sült húst és egy kis extra ízt ad neki.
Természetesen ha valaki nyersen nem szereti a póréhagymát akkor pároltan se fogja, de szerintem érdemes kipróbálni mert egyszerű és finom.
Hozzávalók:
8 szelet csontnélküli karaj
1 szál póréhagyma
1 db húsleveskocka
2 dl tejszín vagy tejföl
Petrezselyemzöld
Só, fehérbors, liszt
A húst kiklopfoljuk, széleit picit bevagdossuk, majd besózzuk.
Az előkészített hússzeletek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük egy kevés olajon. Közben a húsleveskockából elkészítjük a levest és ezzel felöntjük a húst, majd készre pároljuk.
A póréhagymát ujjnyi karikákra vágjuk és egy pici olajon üvegesre fonnyasztjuk, ízesítjük sóval, őrölt fehérborssal és petrezselyemzölddel.
A kész húshoz adjuk a párolt póréhagymát és a liszttel behabart tejszínt vagy a tejfölt.
Egy-két percig még együtt főzzük, hogy a húslé kellően besűrűsödjön.
Köretnek én rizi-bizit ajánlok, amit meg lehet bolondítani egy kis fehérborssal és petrezselyem levéllel.