HTML

Anya! Éhes vagyok!

Pályakezdő és gyakorló anyukák bevált receptjei. Minden, amit gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni, még akkor is, ha 1-2 esetleg nyűgös kiskorú van rábízva az emberre, akiket aztán rá is kell venni a végeredmény elfogyasztására.

Friss topikok

  • takacsveca93: Ez az egyik legkedveltebb sós "sütim".. amikor valamit rágcsálnék ,de sósat, akkor általában ezt k... (2019.05.05. 17:54) Túrós sajtosrúd
  • takacsveca93: Egyszerű volt elkészíteni, finom volt és nem is kellett hozzá sok idő, sok hozzávaló. Köszi a tipp... (2018.10.20. 23:31) Hatlapos
  • pagonylako: zseniális :D (2012.06.11. 10:37) Százlábú virsli
  • kikocs: Igen, 6 hós kortól. Vagy ahogy a tejpépet adja az ember, mert van, aki előbb kezdi a hozzátáplálást. (2010.11.29. 20:17) Bébiételek - tejpép
  • kikocs: Hát, nekem is nagyon margarin ízű lett a krém. Szerencsére volt itthon még túró, így belekevertem ... (2010.10.17. 15:09) Fantás szelet

Egyszerű zöldborsófőzelék

2009.12.21. 15:57 :: dharma

Nekem mindenki panaszkodik,hogy a zöldborsó főzelék soha nem sikerül. Hát eleinte nekem sem ment,mert vagy híg volt,vagy az ellenkezője,vagy ízetlen,vagy ez,vagy az. Így több különböző receptet összevegyítve találtam meg a megfelelőt.

Hozzávalók: friss,vagy mirelit zöldborsó,tej,tejföl,víz,olaj,liszt,só,cukor,egy csokor petrezselyem

A zöldborsót pici olajon ízlés szerint cukorral és sóval ízesítve fedő alatt kicsit megpárolom. Majd fele-fele arányban tejet és vizet adok hozzá,hogy ellepje. Emellé még az apróra vágott petrezselyem zöldjének nagy részét is belekeverem és puhára párolom szintén fedő alatt. A levét megkóstolva a só-cukor arány már a szájízünknek megfelelő legyen. Arra kell figyelni,hogy az összes folyadék ne illanjon el alóla,akkor inkább érdemes utána önteni még a tej-víz keverékből,hogy azért látszódjon,hogy van alatta. Lisztből és tejfölből habarást készítek és apránként adom hozzá addig,amíg meg nem kapom a kívánt sűrűséget. Ezt mindenki máshogy szereti. Lehet nem szakácshoz "méltó",de az a tapasztalatom,h semmit nem ront az ízén,ha utána még öntünk alá egy kis tejet,mert úgy találjuk nem elég "szaftos". Aztán a habarással még nyugodtan sűríthetjük. Egy idő után úgyis kitapasztalja mindenki,h milyen a jó arány. És a végén teszem bele a maradék petrezselymet. Egyet rottyan és kész.

Na én pont most csinálom,mert már rég főztem. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaehesvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr751613579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása