Az ötlet nem egészen saját. A férjem találta nekem ( vagy magának? ) még régen.
Az eredeti recept szerint egy vagy két tábla csokit kell felolvasztani és elkeverni darált keksszel, erre megy rá a meggylekvár és a két zacskó tejszínhabporból a hab. Kipróbáltam, nem volt jó, mert beletört a fogunk. Így átírtam, mert én így főzök, és én nyertem, sokkal jobb lett! :)
Hozzávalók: 15dkg margarin, 10dkg cukor, 15 dkg kekszpor, fél liter tejszín, egy tojás, két nagy evőkanál kakaópor,
SZóval a "tésztához" megolvasztok egy lábosban 15 dkg margarint, ebbe beleteszek 10 dkg cukrot, két púpos evőkanál kakaóport, ha langyosra hűlt, egy tojást elkeverek benne, majd 12-15 dkg kekszport. Meg annyi tejszínt vagy tejet, hogy ne legyen túlságosan száraz, de folyós sem, formálható legyen. Ha megvan, sütőpapírral bélelt tortaforma aljába belesimítani, nyomkodni a masszát, rá a lehetőleg darabos meggylekvárt, és a tetejére én inkább 4-5 dl tejszínből és két zacskó habfixálóból csinálom a habot. Finomabb sokkal. Aztán azonnal ehető is, bár tény, hogy jobb másnap, főleg a hab. Ennyi. Kb 20-25 perc mindenestül.
Ha nincs meggylekvárod otthon, lehet befőttből csinálni ilyen sütibe való tölteléket. A meggybefőttet beleöntöd egy lábosba majdnem az összes levével együtt, és felforralod. Közben 2 púpos evőkanál keményítőt elkeversz egy kevés - kb fél dl - hideg vízben+kb fél dl a meggy levéből. (Az üvegben tökéletesen össze lehet rázni, csak rá kell tenni a fedőt) Amikor felforrt a meggy, folyamatos keverés közben beleöntöd lassan a keményítős levet, felforr és azonnal elzárod. És kész is, mehet a sütibe, tortába, áttetsző, kocsonyás töltelék lesz belőle.
Tuti siker, és nagyon gyors! Érdemes kipróbálni! :)